Skip to main content

Bovierans vinterhage har et temperaturstyrt klima med den franske rivieran som forbilde.

Vinterhagen

Nyt lange, lyse kvelder, sommer som vinter.

Bovierans vinterhage har et temperaturstyrt klima med den franske Rivieran som forbilde. I vinterhagen vokser det trær og vekster som er nøye utvalgt for å skape et harmonisk og avslappende miljø. Klimasystemet i vinterhagen bidrar til at temperaturen alltid er behagelig – her blir det aldri for kaldt, det blåser aldri og man trenger ikke måke snø. Temperaturen og luftfuktigheten er på et nivå som gjør at man forlenger utesesongen til å vare året rundt.

I den ca. 1400 kvm store vinterhagen vil du finne vekster fra store deler av verden, som blant annet palmer, blomster, busker, kaktuser, frukt- og oliventrær. Her er det full trivsel uavhengig av årstiden utenfor hagen.

Vinterhagen

En frodig vinterhage rett utenfor døren

Her kan du slå deg ned blant palmer og sitrontrær, lese en god bok og nyte en deilig kaffe – når det måtte passe deg – året rundt. I de aller kaldeste vintermånedene reguleres temperaturen i vinterhagen ned til ca 14-17 grader slik at plantene får en naturlig hvileperiode. Det er totalt ca. 1800 planter i vinterhagen og disse er nøye utvalgt for å sikre god kvalitet og lang levetid. En egen gartner tar seg av dette vedlikeholdet slik at hagen til en hver tid også tar seg aller best ut og holder seg sunn og frisk. I tillegg til sitron-, fiken og palmer finnes det planter og blomster fra store deler av verden samt en liten dam der noen velger å ha små fisker. Det vil finnes japanske, tropiske og middelhavs-inspirerte soner, samt et med skoglandskap.

For å beskytte dette unike miljøet vil det ikke være anledning til å ha levende planter ved privat inngangsparti som henvender seg ut mot vinterhagen. Det kan nevnes at det er rolig atmosfære og lite akustikk inne i selve vinterhagen.

Historien

Den moderne boform for deg som er 50+

Fra grunnideen ble skapt i 1989, er Bovieran nå et veletablert og velutprøvd boligkonsept i Sverige. Konseptet ble første gang satt ut i live i 2009, og det er totalt reist 35 prosjekter i norden. Konseptet, som også nylig er innført i Danmark, etableres nå for første gang i Norge. Utviklingen av konseptet foregår kontinuerlig. Det 35. prosjektet er nå oppe og et tusentalls mennesker har flyttet inn i en Bovieran-leilighet, der fellesskap og komfort alltid er i fokus.

I tillegg til å kunne nyte godt sosialt samvær med hyggelige naboer vil en rekke fasiliteter og tilbud, som gjesteleilighet, lounger/sittegrupper, kjøkken/selskapslokale og badstu, være tilgjengelig. Men vi skaper også avkoblende arealer der du kan nyte litt egentid. Målet er å bidra til en forandring i byer og menneskers liv ved å tilby et alternativ som representerer noe nytt og verdifullt. Dette er boliger du skal glede deg til å komme hjem til!